Saturday, August 5, 2017
KARADJORDJEVA SNICLA RECEPT I POSTUPAK
Za ovaj recept su nam potrebne
svinjske snicle ( 6 do 7 komada)
narendanog kackavalja ,
vegete,
soli,
iseckane slanine ili sunkarice
i za pohovanje
jaja,
brasno i
prezle
Priprema:
Snicle dobro istanjiti ,posuti vegetom i soli ,ostaviti malo da odstoje kako bi se dobro usolile. U medjuvremenu tanko iseci slaninu ili sunkaricu i narendati kackavalja,kackavalj ne morate rendati mozete staviti tanke kocke.Snicle razvuci ,u red poredjati kackavalj i slaninicu ,urolati kao sarmu ,coskove uvuci kako sadryaj ne bi ispadao pri przenju.
Zatim, tako urolanu sniclu uvaljati najpre u tanjir sa brasnom, zatim u umuceno jaje, pa u prezle(hlebne mrvice) i Karadjordjeva snicla je spremna za przenje.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. U serpi ugrejati malo vise ulja, i kada je vrelo, u njega spustiti pripremljene snicle .Prziti ih ravnomerno malo duze vremena, uz okretanje snicle s vremena na vreme, dok podjednako ne porumeni.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment