- tri kore po 4 jaja
- 4 jaja,50g secera
- 1 kasika brasna
- pola praska za pecivo
- 2 stangle cokolade
- 50g lesnika
1 fil:
- 7 jaja
- 15 kasika secera
- 100g cokolade
- 150g lesnika
- 250g margarina
- 500g slaga u prahu
- 100g mlevenih lesnika
- 50g cokolade
- 4dl mleka
- 50g secera
- 4 rebra cokolade
1.
Umutiti 4 belanca sa 50g secera u cvrst sam,pa polako dodavati jedno po jedno zumance,sad uzeti varjacu dodati 1 kasiku brasna polako promesati,pa dodati 50g mlevenih lesnika, pola peciva i 2 stangle narendane cokolade.Kad se sve sjedinilo sipati u tepsiju u kojoj ste stavili masni papir.Peci na 190 stepeni.Tako peci tri kore.Staviti jaja,seceri cokoladu da se kuva na pari.Kad se zgusnuo fil skloniti sa sporeta i dodati mlevene lesnike.Ostaviti da se ohladi.Kad se ohladio fil umutiti margarin.Ako je jako gusto dodajte 2-3 kasike umucenog slaga.
Umutiti slag sa hladnom kiselom vodom,kad se slag dobro umutio dodati narendanu cokoladu i mlevene lesnike.Skuvalti sirup,Mleko i secer staviti da se otopi, zatim staviti i cokoladu da se otopi.Podeliti na tri dela,svaku koru preliti sirupom.1 fil isto podeliti na tri dela,a 2 ist na tri,ali jedan ostaviti vise i za stranice torte da se premazu.Redjanje, kora se prelije sirupom,premazati 1 filom,pa 2 filom,opet kora...kako koju sam koru stavljala tako sam je i polivala.Dekoracija po zelji.Pleh je 38-24cm,veca djuvec tepsija.
0 comments:
Post a Comment