Sastojci:
BISKVIT:
- 4 Jaja
- 5 dkg Šećera
- 20 dkg Margarina ili maslaca
- 10 dkg Čokolade za kuhanje
- 4 žlice Pšeničnog oštrog brašna
- 1 žlica Prašak za pecivo
KREMA:
- 1/2 l Slatkog vrhnja za šlag
- 20-25 dkg Čokolade za kuhanje
- PRELJEV ZA BISKIVIT
- 0,5 dcl Mlijeka
BISKVIT:
Žutanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°.
2.
KREMA:
Slatko vrhnje zagrijemo na vatri,te dodajemo čokoladu.Kuhamo tako dugo dok nam se čokolada ne otopi do kraja!
3.
Nakon što je biskvit pečen, kremu prelijemo vruću po biskvitu.Krema je malo rijeđa,no nemojte da Vas to brine jer nakon što ju stavite u hladnjak stisnut će se (ja kolač ne stavljam odmah vruću u hladnjak,nemojte ni vi jer će Vam krema popucati ili se uopće neće stisnuti).
4.
Kolač mora odstajati barem 5-4 sati za jelo(najbolje preko noći) i vjerujem da ćete biti oduševljeni!
Dobar tek! :D
0 comments:
Post a Comment