Sastojci:
KORA:
- 4 jaja
- 4kašika šećera
- 4kašika Pšenično glatko brašno
- 1velika kašika kakaa u prahu
- 1/2kesice Prašak za pecivo
- 2kašike ulja
- 2kašike hladnog mleka
FIL:
- 1l. mleka 150 g prah šećera
- 4kesice Pudinga vanilin
- 8kašika šećera
- 150g. margarina ili putera
- 100g. bele linolade(ili bele čokolade)
- 100g. 100g crne čokolade
- 150g. Šećera u prahu
- 125g. brašna
- 125g. jogurta
- 100g. šećera
- 100g. 100g crne čokolade
- 50g. margarina ili putera
- 1kašika kakaa u prahu
- 1/2kesice Prašak za pecivo
- 1 jaja
- 3-4kašika džema od šljiva
1.
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati i brašno, pecivo, kakao, ulje i mleko. Koru peći u većem plehu 35X35 cm...oko 10 minuta, na 180 C. Pripremiti i kalup za torticu koji treba obložiti folijom.
2.
Koru ohlađenu iseći na trake (koje su veličine kao i kalup u kome slažemo tortu).
3.
Za čokoladna srca umutiti jaje sa šećerom pa dodati čokoladu koju treba na pari istopiti zajedno sa puterom...lagano izmešati pa dodati i jogurt kakao i brašno u kome smo dodali pecivo. Sipati dobijeno testo u kalupe u obliku srca i peći na 180 C oko 10-15 minuta. Zatim ispečena srca dobro ohladiti pa manjim kalupom u obliku srca vaditi sredinu.
4.
Fil: Staviti mleko da provri (odvojiti nekoliko kašika hladnog mleka da bi razmutili puding), pa u provrelo mleko sipati razmućeni puding sa šećerom. Puding skuvati dok se ne zgusne. Ohladiti puding. Umutiti penasto puter sa šećerom u prahu pa dodati ohlađeni puding. Dobijeni fil podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati istopljenu belu čokoladu ili beli krem...
5.
..a u drugi deo dodati istopljenu crnu čokoladu.
6.
Filovati: Obloženi kalup sa isečenom korom premazati belim filom.
7.
Čokoladna srca (u šupljini) puniti belim filom i...
8.
..ređati u kalup.
9.
Kada su medena srca poredjana nafilovana u kalup...premazati ih sa belim filom...
10.
..pa sa džemom od šljiva. Odozgo sipati crni fil. Preko fila staviti oblandicu (iseći u veličini kalupa) ili poređati neki keks. Torticu staviti u frižider da se filovi stegnu, a posle 2 sata torticu izručiti na tacnu.
11.
Filovati po želji..Ja sam istopila čokoladu sa 3 kašike ulja i kockicom putera pa sam kašikom sipala po pripremljenoj foliji u obliku saća (moja deca je zovu pucketava folija).
12.
Pa kada se čokolada stegne polako je prilepiti na tortu i foliju odlepiti....ostaje pravo saće...
0 comments:
Post a Comment