Friday, August 4, 2017

MRAMORLINA


Sastojci:
PODLOGA;
  • keks-po vašem izboru



ZA KREMU;
  • 700ml. slatkog vrhnja
  • 700ml. mlijeka
  • 12 žlica gustina(škrobnog brašna)
  • 12 žlica šećera u prahu
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 125g. tamne čokolade
  • 125g. bijele čokolade
Priprema:
1.
PRIPREMA:
Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.
2.
ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati(ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se  stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)
3.
kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.


4.
kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.
5.
u odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete "šarati"naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.dobro ohladite prije posluživanja.
6.
dobro ohlađeni kolač drugi dan izrežite na kocke i ukrasite po želji
Posluživanje:
 kekse koristite po vašem izboru,ja sam složila s  petit-beurre keksima,nedavno sam radila s piškotama u obliku tortice i odlična je bila...gosti i njihova djeca su bila prezadovoljna...

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design