Sastojci:
- Lemon curd po receptu SnezaneBG(DUPLA DOZA)
- 8 žumanjaka
- 2 veća limuna kora i sok
- 130 gr šećera
- 80 gr maslaca
Biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 32 dag šećera
- 40 dag oraha ili badema,ja sam pomiješala jedno i drugo
- 2 žlice brašna
- 0,5 l slatkog vrhnja za šlag
- 0,25 kg mascarponea
- 2 žlice šećera u prahu
- Još
- 4-5 žlica maraskina
- 0,3 l slatkog vrhnja za dekoraciju
1.
Najprije skuhajte Lemon curd po receptu SnezaneBG.
https://www.coolinarika.com/recept/949131/?meta_refresh=1
Ohladite ga na sobnoj temperaturi.
2.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.Postepeno dodavajte šećer.Špatulom nježno primješajte orahe i brašno.Kalupe namastite maslacem i prekrijte papirom za pečenje.Premažite maslacem papir i sa gornje strane.
Rasporedite smjesu u 3 kalupa promjera 24 cm.Pecite ih na 180 st 20 minuta.Ohladite i zajedno sa papirom izvadite iz kalupa.
Pekla sam u dva kalupa istovremeno,treći dio je čekao dok se prva dva ispeku.
Ako nemate 3 kalupa,pecite biskvit u 3 ture.
Nemojte pokušavati ispeć odjednom svu količinu,jer nama šanse da ga poslije izrežete na 3 dijela.Biskvit je delikatan i treba biti poažljiv kad se odstranjuje papir.
Doskočite tome tako da položite na njega kartonski podložak ili tanjur,zajedno sa biskvitom okrenete,pažljivo odstranite papir za pečenje i onda nježno ga gurkajući pustite da otkliže na drugi tanjur na kojem ćete servirati tortu.Obruč kalupa operite i okružite taj prvi dio biskvita.Poškropite ga maraskinom.
3.
Slatko vrhnje istucite u šlag,dodajte šećer u prahu i mascarpone.Od Lemon curda odvadite 4 žlice,ostatak umiješajte u kremu,miksajući nježno.Trećinu kreme namažite na prvi list biskvita.
4.
Od preostalog curda rasporedite po kremi kupčiće koje razvučete štapićem.
5.
Prekrijte drugim listom biskvita,ponovite postupak-maraskino,krema,kupčići curda.
Prekrijte trećim listom biskvita i omažite ostatkom kreme.
Stavite tortu na hlađenje,optimalno bi bilo preko noći.
6.
Kad oslobodite tortu obruča,ukrasite je.Prekrila sam je ružicama od tučenog vrhnja,a stranice omotala trakom od fondana.
0 comments:
Post a Comment