Wednesday, August 9, 2017

Plum boom


Sastojci:
fil sa šljivama:
  • oko 500 g šljiva
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike džema od šljiva
  • 4 kašike pšeničnog griza
  • 40 g margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 20 g čokolade
  • po ukusu cimeta


krema:
  • 900 ml mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 7 kašika šećera
  • 200 g margarina
  • 250 ml vrhnja za šlag
i još:
  • 32 komada petit keksa
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • malo bijele čokolade
Priprema:
1.
Narezane šljive (ja sam koristila smrznute) i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i pšenični griz. Miješati svo vrijeme, dok krema ne dobije gustinu. Maknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin, kao i cimet, po ukusu (može i bez)! Prohladiti!
2.
U pleh staviti 16 komada petit keksa, pa preko staviti fil sa šljivama. Preko staviti red petit keksa (16 komada)!


3.
Krema: Pripremiti puding od vanilije, pa kad je gotov, maknuti sa vatre. Dodati margarin, pa sve izmiksati. Prohladiti, pa dodati i umućeno vrhnje. Sve dobro izmiksati, pa premazati preko keksa. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
4.
Premazati umućenim vrhnjem za šlag ili šlag pjenom, naribati čokoladu, pa rezati na parčad.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design