Sastojci:
Podloga:
- 200 gr mlevenog keksa ( plazma ili po zelji )
- 60 gr otopljene bele cokolade
- 50 gr otopljenog putera
- malo vrelog mleka
mousse:
- 200 ml vrhnja za kuvanje
- 250 ml slatkog vrhnja za slag
- 1 vrecica fil za torte ukusom vanilije
1.
kalup ca 20 cm.
2.
Otopiti cokoladu zajedno sa puterom pa pomesati sa mlevenim keksom, a potom dodati vrlo malo toplog mleka da se umesi podloga od kesa. Utisniti u dno kalupa i ostaviti sa stran.
3.
Sipati u posudu 200 ml hladnog vrhnja za kuvanje i dodati sadrzaj kesice. Mutiti mikserom dok se ne zgusne ( 2-3 minuta ). Ukloniti sa strane
4.
Slatko vrhnje umutiti u cvrst slag, a potom sjediniti sa prethodnim pripremljenim filom, promesati lagano rucno.
5.
Mousse rasporediti po kori od keksa. Rashladiti malo u frizider.
Posluživanje:
Posluziti vocnim preljevom, ili svezim vocem.
0 comments:
Post a Comment