Tuesday, August 8, 2017

RECEPT ZA SIRNICU KAO IZ NAJBOLJIH PEKARA

Fotografija Moji recepti.
Sastojci:
1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
250 ml vode


125 ml ulja
po potrebi soli

Priprema:
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.  Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane.

Poprskati mesavinom ulja i vode. Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore. Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom. Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3. Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati. Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira. Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja. One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu. Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

Posluživanje:
Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.
Fotografija Moji recepti.
Fotografija Moji recepti.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design