Tuesday, August 8, 2017

Ukusno carsko meso iz rerne


Da bi postigli specijalan ukus kombinujte kuhanje i pečenje.

Sastojci:
– oko 1500 g mesnatog carskog mesa
– dvije kašike začina
– četri kašike roštilj sosa


– jedna kašika vorčester sosa
– jedna kašika himalajske soli
– jedna kašičica belog luka u granulama
– Ulje
– lovorov list
– 150 ml prošeka
– kašičica dimljene crvene paprike

Priprema:
Rebra isjeći na tri djela, ako ste kupili carsko meso s kostima, ali meso nemojte rezati. U dosta posoljene vode kuhati meso u komadu, s nekoliko listova lovora. Kuhajte oko sat vremena. Ostavite da se ohladi, ostranite kosti i isjecite na manje komade. Zajedno izmješajte začin, roštilj sos, himalajsku so, beli luk, dimljenu crvenu papriku, prošek i vorčester sos.

Marinadu utrljajte u meso sa svih strana. U posudu stavite malo ulja i složite meso. Ostavite da se marinira preko noći u frižideru. Zagrijte rernu na 225°C. Imate na raspolaganju dvije opcije za pečenje. Možete koristiti pleh za pečenje mesa s izdignutom rešetkom, a ako ga nemate, koristitie originalnu rešetku iz rerne ispod koje stavite plitki pleh za pečenje. U pleh za pečenje uspete vodu. Voda će omogućuje ravnomerno zagrejavanje, sprečava isušivanje mesa i ne dozvoljava da masnoća koja kaplje iz mesa izgori.


0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design