Sastojci:
kora:
- 10zumanaca
- 4kas.secera
- 3 kas.brasna
- 1/2p.p
- 1kas.vode
saum:
- 10bjelanaca
- 1 casa secera
- 3 case secera
- 170ml vode
1.
kora:10 zumanaca
4 kas.secera
3kas.brasna
1 kas.vode
1/2prasak p.
2.
saum:10bjelanaca
1 casa (200ml)secera
3.
agda:3case secera
1 nepuna casa vode ---170ml
4.
kora:zumanca pjenasto umutiti sa secerom pa dodati vodu,p.p,i brasno i lagano promijesati.sipati u veci pleh od rerne.peci lagano dok ne porumeni i da se kora odvaja od tepsije.
saum: 10bjelanaca umutiti sa secerom u cvrst snijeg .dok to mutimo staviti agdu da kuha dovoljno je da 3-4min da prokuha.i lagano muteci na najmanjoj brzini dodavati u tankom mlazu agdu to mutiti oko 20min.zapravo dok taj saum ne postane hladan.
servirati ga na OBAVEZNO hladnu koru.po zelji vratiti malo u pecnicu da se zapece saum ili ukrasiti po zelji .ovaj saum je kremast i postojan cak i 3 dana ...slike su slikane danas ,,..zadnje tri kocke..
Posluživanje:
moze se posluziti nakon samo 15min.bitno je da malo ohladi u frizideru...ii jos bitno saum se ne odvaja od kore..uzivajte...
0 comments:
Post a Comment