Tuesday, August 8, 2017

Torta za 100


Sastojci:
Za tući na pari:
  • 100 g margarina
  • 1 red čokolade za kuhanje
  • 340 g petit keksa



Krema
  • 2 žlice mliječnog namaza
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 180 g svježeg kravljeg sira
  • 140 g šećera
  • 60 g petit keksa za posipanje
Priprema:
1.
Kekse usitnite u multipraktiku ili mlinčiću, u međuvremenu na pari otopite margarin i umiješajte čokoladu. Sve skupa otopite, umiješajte kekse (340 g keksa) i dodajte dcl vode. Promiješajte i sjedinite rukama. Ostatak keksa ostavite samo samljeveno u posudi. Trebat će vam poslije.
Pola smjese stavite u kalup za tortu (cca 28 cm) koja je obložena papirom za pečenje. Tijesto potapkajte prstima i napravite male udubine, izgledat će ljepše poslije :)


2.
Napravite kremu:
2 žlice mliječnog namaza, svježi sir, šećer i vrhnje za šlag tucite mikserom dok se ne dobije gušća krema. S polovicom namažite preko podloge koju ste napravili u prethodnom koraku.
3.
Ostatak materijala za biskvit razmrvite te pospite po kremi, namažite ostatak kreme.
Za kraj, po torti pospite kekse koje ste ostavili u posudi sastrane te u sredinu pospite ostatak smjese od "biskvita".
Ohladite tortu, izvadite iz kalupa i to je to!

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design