Sastojci:
Za tući na pari:
- 100 g margarina
- 1 red čokolade za kuhanje
- 340 g petit keksa
Krema
- 2 žlice mliječnog namaza
- 500 ml vrhnja za šlag
- 180 g svježeg kravljeg sira
- 140 g šećera
- 60 g petit keksa za posipanje
1.
Kekse usitnite u multipraktiku ili mlinčiću, u međuvremenu na pari otopite margarin i umiješajte čokoladu. Sve skupa otopite, umiješajte kekse (340 g keksa) i dodajte dcl vode. Promiješajte i sjedinite rukama. Ostatak keksa ostavite samo samljeveno u posudi. Trebat će vam poslije.
Pola smjese stavite u kalup za tortu (cca 28 cm) koja je obložena papirom za pečenje. Tijesto potapkajte prstima i napravite male udubine, izgledat će ljepše poslije :)
2.
Napravite kremu:
2 žlice mliječnog namaza, svježi sir, šećer i vrhnje za šlag tucite mikserom dok se ne dobije gušća krema. S polovicom namažite preko podloge koju ste napravili u prethodnom koraku.
3.
Ostatak materijala za biskvit razmrvite te pospite po kremi, namažite ostatak kreme.
Za kraj, po torti pospite kekse koje ste ostavili u posudi sastrane te u sredinu pospite ostatak smjese od "biskvita".
Ohladite tortu, izvadite iz kalupa i to je to!
0 comments:
Post a Comment