Tuesday, August 8, 2017
Super rolnice sa španaćem i mocarelom
Rolinice možete praviti od tri vrste mesa, svinjetina, junetina, piletina. U zavisnosti koju vrstu mesa izaberete ovisi dužina same pripreme. Bilo koje meso da odaberete, sve se dobro uklapa sa španaćem i mocarelom i sosom koji će da se napravi.
Potrebni sastojci:
1kg šnicle po želji
200 g mocarele
200 grama španaća, ako je malo možete dodati još po želji
čačkalice
so, biber
šolja ulja
3 čena bijelog luka
2 ćaše vode
Priprema rolnica:
Šnicele odmah u mesnici tražite da budu tanko isječene kao za pohovanje. Šnicle istući i nasoliti s obije strane i ostaviti 10 minuta da odstoje. Španać potopiti u vrelu vodu 2-3 minuta, zatim ocjediti i sitno narezati. Dodati mu mocarelu pa izmješati. Po želji posoliti. Jednu kašiku smjese staviti na šniclu, pa uviti i probosti dvije čačkalice da se ne razmotava.
Postaviti uvijene rolnice na vrelo ulje da se peku. Peći 10 minuta sa obije strane. Zatim u tavu dodati bijeli luk i brašno pa sve zaliti vrelom vodom. Pustiti da prokluča i trebala bi da nastane smjesa kao jogurt, zatim skinuti poklopac i pustiti da sve krčka pola sata na laganoj vatri. Gotove rolnice sa sosom poslužiti uz prilog po želji i salatu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment