Monday, August 7, 2017

TORTA SA JABUKAMA


Sastojci:
  • 1 kg blago nakiselih jabuka
  • po ukusu šećera
  • malo ulja
TESTO:
  • 4 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika Pšenično glatko brašno 
  • i još
  • 2 kesice šlaga s ukusom slatke pavlake
  • 200 ml kisele vode
  • 1 kesica kremfixa


Priprema:
1.Jabuka vam treba onoliko koliko je potrebno da se prekrije dno pleha u kojem ćete peći tortu.
Jabuke dobro oprati, oljuštiti ih, preseći na pola i očistiti od semenki.
Na dno pleha staviti pek papir, složiti jabuke tako da izdubljeni deo bude gore okrenut, sabiti ih da popune dno.
2.U svako udubljenje jabuke staviti po kašičicu šećera, poprskati jabuke uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
3.Na polovini pečenja umutiti testo. Odvojiti belanca od žumanaca te ih umutiti u čvrstu penu. Dodati šećer i još mutiti da se šećer rastopi i dobijete čvrstu penu.


Polako dodati jedno po jedno žumance, sve dobro sjediniti i dodati brašno. Promešati polaki smesu da se sjedini brašno sa jajima.
4.Izvaditi pleh iz rerne, usuti testo, poravnati ga i nastaviti s pečenjem. Kad vidite da se testo odvaja od ivice pleha ono je pečeno.
5. Izvaditi tortu iz rerne, ostaviti da se ohladi i tek je onda izvaditi iz pleha.
Umutiti šlag po uputstvu, pri kraju mućenja dodati kesicu kremfixa i još malo mutiti da dobijete čvrst šlag.
Tortu ukrasiti šlagom, dobro je ohladiti i servirati.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design