Sastojci:
ZA KORU:
- 1 čaša (od 2 dl) mleka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 4 kašike kakaoa
- 2 jaja
- 1 čaša brašna
- 1 pr. za pecivo
- 1 vanilin šećer
ZA KREM:
- 5 dl mleka
- 1 puding od vanile
- 3 kašike šećera
- 3 kašike griza
- 1 kašika arome vanile
- 125 gr margarina
- 2 kesice šlaga
- 2 dl mleka
1.
Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i kakao pa podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte jaja, brašno, pecivo i vanilin šećer. Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).
Pleh treba biti dim. oko 20x30cm.
2.
Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.
3.
Za krem od mleka odvojte malo mleka i u njega umešajte puding i griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i ekstrakt od vanile. Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru. Preko krema nanesite umućen šlag a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.
0 comments:
Post a Comment