Thursday, August 3, 2017

Trobojni krem kolač


Sastojci:
ZA KORU:
  • 1 čaša (od 2 dl) mleka
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 4 kašike kakaoa
  • 2 jaja
  • 1 čaša brašna
  • 1 pr. za pecivo
  • 1 vanilin šećer



ZA KREM:
  • 5 dl mleka
  • 1 puding od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 1 kašika arome vanile
  • 125 gr margarina
ZA ŠLAG:
  • 2 kesice šlaga
  • 2 dl mleka
Priprema:
1.
Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i kakao pa podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte jaja, brašno, pecivo i vanilin šećer. Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).
Pleh treba biti dim. oko 20x30cm.
2.
Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.


3.
Za krem od mleka odvojte malo mleka i u njega umešajte puding i griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i ekstrakt od vanile. Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru. Preko krema nanesite umućen šlag a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design