Sastojci:
Beze kora:
- 5 bjelanjka
- 220 g šečera kristal
- sok od pola limuna
- 5 bjelanjaka
- 150 g šečera kristal
- 1.5 žlica mrvica
- 1.5 žlica glatkog brašna
- 150 g mljevenih oraha
- 10 žumanjaka
- 1.2 l mlijeka
- 120 g šečera
- 2 vanilin pudinga
- 3-4 žlice brašna
- 2 vrečice vanilija bourbon šečera
- 500 ml vrhnja za šlag (Vindija)
- 200 g maslaca( sobne temp.)
- 150 g mljevenih oraha
- 2 kom limuna(sok)
Priprema:
1.
Beze kora: Bjelanjke tuči ručnim mikserom da dobijete sjajnu pjenu od bjelanjaka, polako dodavati šečer. Miksati desetak minuta da se cijeli šečer otopi dodajući sok od limuna.
Rasporediti na peko papir, dimenzija mog pleha za pečenje je 37x24.
Koru sušiti 15 min na 150 stupnjeva pa sat ipo na 120 stupnjeva.
2.
Kora od oraha:Bjelanjke, šečer(150g) i limun tuči istim postupkom kao za beze koru i na kraju polako ručno umiješati mljevene orahe, mrvice, brašno sa praškom za pecivo.
Raspšorediti na pleh dimenzija 37x24 i peći 15-tak minuta na 180 stupnjeva. Ostaviti koru da se ohlai. Hladnu namočiti sa toplim mlijekom sa aromom vanilije.
3.
Krema: Staviti kuhati 1l mlijeka. U drugu posudu izmješati mikserom ostatak mlijeka(2dcl), 10 žumanjaka, šečer, puding, vanilija-bourbon i brašno i kad mlijeko zakuha na laganoj vatri umiješati te skuhati kremu.
Ostavit da se ohladi te u hladno umutiti tučeni maslac. Podijeliti kemu na dva dijela.
Mikserom umutiti čvrsto vrhnje za šlag.
U pola kreme dodati 2 dcl čvrstog vrhnja za šlag i 150 g oraha. U drugu polovicu dodati 3 dcl čvrstog vrhnja za šlag i polako sok od dva limuna.
4.
Slagati kolač:
Orah kora(namočena)
krema sa orasima
beze kora
krema sa limunom
Ukrasiti po želji te ohladiti preko noći.
0 comments:
Post a Comment