Tuesday, August 15, 2017
Tzatziki čorba
Odlična čorba leti, a i u slučaju dijeta. Pogodna i za vegeterijance. Ili jednostavno spremite tzatziki i vratite se maštom u Grčku. Mi ne biramo doba godine, jedemo je cele godine, može se jesti hladna iz frižidera ili sobne temperature.
Sastojci
1 veći krastavac
180ml kiselo mleko ili 5dl jogurta
2,5 dl bujona od povrća ili 4dl vode
2-3 čena belog luka
1 kašika limunovog soka ili belog vinskog sirćeta
1 kašičica sušene nane ili peršuna
1 kašika maslinovog ulja
Priprema
U blenderu izmiksati pola količine jogurta i vode, jednu kašiku limuna, ceo iseckan krastavac i gnječeni beli luk dok ne postane kremasto.
Dodavajte ostatak tečnosti dok ne bude zadovoljavajuća gustina. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Posuti sušenom nanom ili peršunom, po želji seckanim mladim lukom ili korijanderom.
Posluživanje
NAPOMENA:
- Ukoliko koristite jogurt ide manja količina tečnosti 6dl jogurta i 2,5 dl vode ili supe
- Dok sa čašom kiselog mleka (180g) ide 5 dl vode koju postepeno dodajete do željene gustoće. Sve sastojke možete menjati po želji.
- Možete pola krastavca izblendirati pola iseckati i dodati na kraju.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment