Sunday, October 29, 2017

BRZE KROFNE TOLIKO DOBRE DA SAM MORALA DVA PUTA DANAS DA IH PRAVIM

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Sastojci
2 jaja
5 kasika secera
250 ml mljeka


1 prasak za pecivo
600 g brasna
6 velikih kasika jogurta
ulje za przenje
kristal secer za uvaljati

Priprema:
1.Mikserom izmiksati jaja sa secerom, pa im dodati mljeko sve miksajuci na srednjoj brzini, pa polako dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo,ali ne kikserom vise raditi,mjesati sa drvenom kuhacom i na samom kraju jogurt. Izruciti tjesto na pobrasnjenu povrsinu,oko 50-100 g brasna te izradjivati toliko da s etjesto prestane ljepiti.

Neka vas ne brine sto je mekano,treba tako biti,jer da je tvrdje i krofne bi bile tvrde nakon pecenja.
2. Sad tjesto razviti,posipati po potrebi sa brasnom, razviti 1-1, 5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje cete stavljati na salvetu, dok se sve tjesto ne utrosi.
3. Zagrijati u vecoj posudi ulje (moze i frituza).
4. Prziti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju.
5. Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprze.
6. Gotove uvaljivati u kristal secer, ili po zelji.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design