Sastojci:
za podlogu:
- 300 g oreo keksa
- 7 kašika otopljenog putera
- 5 dl slatke pavlake (mlečne)
- 200 g krem sira
- 150 g šećera u prahu
- 2 kašićice ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)
- 150 g pirea od malina
- 100 g tamne čokolade sa min 70% kakaa
- 100 g cijelih malina
- 2 dl slatke pavlake
Priprema:
1.
oreo (ili slične sendvič kekse) izmrviti, ja sam oklagijom na papiru za pečenje, prenijeti u činiju i preliti istopljenim puterom i dobro izmiješati.
2.
Obruč za tortu 24 cm obložiti prozirnom filijom ili premazati puterom, sipati izmrvljene kekse i poravnati dobro pritiskajući kašikom, ostaviti u frižider
3.
Pavlaku dobro umititi sipati šećer u prahu i krem sir pa mutiti da se sjedini. Podijeliti na 2 jednaka dijela.
U jedan dio sipati otopljenu čokoladi, miješati da se izjednači pa premazati preko podloge od keksa.
4.
Preko čokoladnog dijela poredati cijele malone.
5.
150 g malina izblendati i propasirati da se odvoje koštice, pire pomiješati da drugim dijelom pavlake i premazati preko čokoladnog dijela.
6.
Umutiti 2 dl slatke pavlake pa ukrasiti tortu odozgo. Ostaviti u frižider najbolje preko noći.
7.
Pred služenje izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji
8.
Osvježava !
0 comments:
Post a Comment