Friday, October 13, 2017

JAPANSKA SLADOLED TORTA


Sastojci:
keks-podloga-prvi dio:
  • 350g. mljevenog keksa po vašem izboru
  • 1 čaša soka od limuna ili naranče
  • 125g. šećera u prahu
  • 125g. margarina /maslaca
  • 125g. čokolade crne za kuhanje
  • 100g. oraha



2-dio:
  • 200g. oraha
  • 1 čaša mlijeka obično ili čokoladno
  • 125g. šećera u prahu
  • 125g. margarina /maslaca
3-dio:
  • 600ml. mlijeka
  • 1 prašak za puding od vanilije
  • 1 prašak za puding od kokosa
  • 100g. blanširanih,oguljenim i samljevenih badema
  • 125g. margarina za kreme s aromom slatkog vrhnja
  • 4-dio
  • 300-350ml. Slatkog vrhnja 
  • šećer u prahu po ukusu
  • 2 vrećice kremfixa(učvršćivača za šlag)
Priprema:
1.
1-dio-podloga
mljeveni keks izmiješajte sa čašom soka od naranče ili limuna,umutite maslac sa šećerom u prahu,dodajte otopljenu čokoladu,sve sjedinite,dodajte orahe.dobro umješajte i formirajte u podmazanom (manjem) kalupu kao-podlogu.
stavite u zamrzivač.
2.
2-dio

mljevene orahe prelijte sa čašom toplog mlijeka(može obično,a i čokoladno)pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sve spojite sa orasima,pa,smjesu,lagano premažite na podlogu.


3.
3-dio
u zašećerenom mlijeku skuhajte pudinge,na način,kao kad radite kreme od pudinga,dodajte oguljene i samljevene bademe i kad se krema ohladi,spojite je sa umućenim maslacem.premažite .kolač
4.
4-dio
istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu,dodajte jedan učvršćivač i ukrasite kolač.
Posluživanje:
prije posluživanja,kolač držite  u zamrzivaču ili u najhladnijem djelu vašeg frižidera,naravno,ako imate taj sistem hlađenja;)

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design