Tuesday, October 17, 2017

JAKIN KOLAČ


Sastojci:
KREMA:
  • 1l mlijeka
  • 150 g oštrog brašna
  • 150g Šećera ( kristal)
  • 250 g maslaca



KORE
  • 1 JAJE
  • 300 g šećera u prahu
  • 80 g maslaca
  • 1 vanil šećer
  • 5 žlica mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice kakaa
  • 500g mekog brašna +pola Praška za pecivo
ŽUTI BISKVIT:
  • 5 jaja
  • 150 g brašna ( pola pola)
  • 200g šećera
  • 1/3 vrećice praška za pecivo
  • 2 žlice mlake vode
Priprema:
1.
Zakuhati pola l mlijeka, a u ostalih pola l umješati brašno i šećer.
Dodati u mlijeko i skuhati kremu, ohladiti i dodati izrađeni maslac s vanil šećerom.
2. Pripremiti crne kore. Jaje, šećer, maslac, mlijeko i med izraditi mikserom i dodati brasno s kakaom i praskom za pecivo. Dobivenu masu podijeliti na dva dijela i peći dvije kore u velikoj tepsiji od pećnice 175-180°C oko pet minuta.


3. Pripremiti žutu koru. Mikserom mutiti jaja i šećer oko 10 minuta. Dodavati brašno sa praškom za pecivo miksajući na najmanjoj brzini. Na kraju dodati dvije žlice mlake vode i promiješati. Pleh koji je korišten za crne kore obložiti papirom i izliti tijesto. Peći na 175-180°C oko 12-15 minuta.
5. Složiti pitu. Crna kora, polovina kreme, žuta kora, ostatak kreme, crna kora. Složenu pitu pokriti papirom za pečenje ili plastičnom folijom, pa preko staviti drugi pleh i neki teret i ostaviti u frižideru preko noći. Tako će kore skroz omekšati i kolač postati kompaktan.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design