Tuesday, October 17, 2017

ŠEHERZADA TORTA: NE PEČE SE I GOTOVA ZA 20 MINUTA


Sastojci koji su vam potrebni:
  • litar i po mlijeka
  • 14 kašika šećera
  • 5 pudinga od karamele
  • 250g putera
  • 500g šlaga
  • 500ml kisele vode
  • 600g keksa petitbeurre



PRIPREMA TORTE:
Odvojite 2 dl mlijeka i dodajte 5 vrećica pudinga te dvije kašike šećera i ostaviti sa strane. Preostalo šećera istopite dok ne dobijete karamel. U to dodajte ugrijano mlijeko. Nakon što se sve dobro sjedini i provri dodajte smjesu sa pudingom te kuhajte sve dok se ne zgusne. Puding ostavite da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom. Posebno umutite 500g šlaga sa kiselom vodom.

Nakon toga redajte tortu u tepsiju na sljedeći način: keks, fil, šlag – keks, fil, šlag itd. Tako napravite 4 reda i obložite tortu sa šlagom. Tortu ostavite nekoliko sati da se dobro ohladi i da se ukusi ujedine.

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design