Sastojci koji su vam potrebni:
- litar i po mlijeka
- 14 kašika šećera
- 5 pudinga od karamele
- 250g putera
- 500g šlaga
- 500ml kisele vode
- 600g keksa petitbeurre
PRIPREMA TORTE:
Odvojite 2 dl mlijeka i dodajte 5 vrećica pudinga te dvije kašike šećera i ostaviti sa strane. Preostalo šećera istopite dok ne dobijete karamel. U to dodajte ugrijano mlijeko. Nakon što se sve dobro sjedini i provri dodajte smjesu sa pudingom te kuhajte sve dok se ne zgusne. Puding ostavite da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom. Posebno umutite 500g šlaga sa kiselom vodom.
Nakon toga redajte tortu u tepsiju na sljedeći način: keks, fil, šlag – keks, fil, šlag itd. Tako napravite 4 reda i obložite tortu sa šlagom. Tortu ostavite nekoliko sati da se dobro ohladi i da se ukusi ujedine.
0 comments:
Post a Comment