Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 12,5 dag maslaca
- 25 dag Šećera ( kristal)
- 1 Vanilin šećer
- 1 kg svježeg sira
- 5 jaja
- 1 Puding vanilija
- 6 velikih žlica ulja
- 3 velike žlice mlijeka
- 30 dag Glatkog brašna
- 1 Prašak za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
1.
Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.Jabuke očistite i narežite na deblje šnite.Maslac otopite i ohladite.17,5 dag šećera izmiksajte sa pudingom ,dodajte 85 dag sira i 4 jaja.Smjesi sira i jaja dodajte ohlađeni maslac pa dobro izmješajte.
2.
Za tijesto 15 dag sira,mlijeko,ulje i 1 jaje izmješajte pa dodajte brašno,prašak za pecivo i prstohvat soli i 7,5 dag šećera.Zamijesite tijesto i utisnite ga u veliki pleh od električne pećnice obložen pek papirom(tijesto je mekano ...možete ga utisnuti sa prstima).Dignite sa strane malo tijesta i oblikujte rub.Prekrijte šnitama jabuka.
3.
Prelijte sa masom od sira i jaja i poravnajte sa žlicom.Pecite oko 40-tak minuta dok ne dobije lijepu smećkastu boju po vrhovima.
4.
Posipajte šećerom u prahu i poslužite.Po želji sve sastojke možete prepoloviti i ispeći kolač u manjem plehu.
Posluživanje:
Recept je iz časopisa"Essen &trinken"...
0 comments:
Post a Comment