Sastojci
BISKVIT
3 jaja
10 dkg mljevenog šećera
10 dkg glatkog brašna
2 žlice vode
2 žlice ulja
1/4 praška za pecivo
2-3 žlice kakaa
KREMA
1/2 l mlijeka
1/2 pudinga u prahu od vanilije
30g Gussnela Dolcela (gustina)
3 žlice šećera
50g kokos brašna
10g želatine
150ml slatkog vrhnja
GLAZURA- GANACHE KREMA
200g čokolade za kuhanje
200ml slatkog vrhnja
ZA UKRAS
8 Raffaello kuglica
kokos brašno
Priprema
BISKVIT
1. Razdvojiti bjelanjke i žutanjke, žutanjke izmiksati sa 2 žlice vode i 5dkg mljevenog šećera, bjelanjke izmiksati, kad je dovoljno tvrdo dodati 5dkg mljevenog šećera, u snijeg od bjelanjaka polagano umješati žutu smjesu te dodavati žlicu po žlicu brašna, 1/4 praška za pecivo i kakaa te potkraj dodati žlicu po žlicu ulja. tepsiju nauljiti i namazati brašnom, peći na zagrijanoj pećnici na 150° otprilike 35min.
BISKVIT
1. Razdvojiti bjelanjke i žutanjke, žutanjke izmiksati sa 2 žlice vode i 5dkg mljevenog šećera, bjelanjke izmiksati, kad je dovoljno tvrdo dodati 5dkg mljevenog šećera, u snijeg od bjelanjaka polagano umješati žutu smjesu te dodavati žlicu po žlicu brašna, 1/4 praška za pecivo i kakaa te potkraj dodati žlicu po žlicu ulja. tepsiju nauljiti i namazati brašnom, peći na zagrijanoj pećnici na 150° otprilike 35min.
KREMA
1. Od mlijeka odvojiti malo i dodati puding, kokos, 3 žlice šećera i gustin, ostatak mlijeka ostaviti da zakipi i dodati mješavinu pudinga i kokosa te mješati na laganoj vatri par minuta, kuhan u kremu ohladiti. kremu izmiksati i dodati otopljenu želatinu, pa opet izmiksati i dodavati postepeno čvrsto tučeni šlag pa opet izmiksati. tortu stavimo barem 3 sata u frižider da se krema stisne pa tad tek stavimo ganache kremu.
1. Od mlijeka odvojiti malo i dodati puding, kokos, 3 žlice šećera i gustin, ostatak mlijeka ostaviti da zakipi i dodati mješavinu pudinga i kokosa te mješati na laganoj vatri par minuta, kuhan u kremu ohladiti. kremu izmiksati i dodati otopljenu želatinu, pa opet izmiksati i dodavati postepeno čvrsto tučeni šlag pa opet izmiksati. tortu stavimo barem 3 sata u frižider da se krema stisne pa tad tek stavimo ganache kremu.
GANACHE KREMA
1.Vrhnje zagrijemo do vrenja (ali da ne vrije) te prelijemo po izlomljenoj čokoladi, izmutimo da se čokolada rastopi i prelijemo preko torte, i stavimo preko noći da se ohladi.
1.Vrhnje zagrijemo do vrenja (ali da ne vrije) te prelijemo po izlomljenoj čokoladi, izmutimo da se čokolada rastopi i prelijemo preko torte, i stavimo preko noći da se ohladi.
0 comments:
Post a Comment