Monday, March 13, 2017
ROCHER MADJARICA!
Sastojci
1 pakovanje Gotovih kora za madaricu, (Sweet Cake,4 kore)
Fil:
2 kesice Pudinga od ljesnjaka
700 ml Mlijeka
150 g Secera u prahu(dodaj te vise ako zelite)
4 kasike Nutelle ili Linolade
200 g Putera,sobna temperatura
150 g Mljevenog ljesnjaka
300 g Coklade za kuhanje
250 ml Slatkog Vrhnja
200 g Mljevene napolitanke/keksa od ljesnjaka
50-100 ml Crne kafe
Glazura:
100 g Cokolade
1 kasika Ulja,
Priprema
1.Skuhati puding od ljesnjaka i ostaviti da se ohladi. Umjesati puter sa secerom u prahu pa dodati ohladeni puding.
2.Samljeti ljesnjake i napolitanku od ljesnjaka skupa. Odvojiti 2 kasike smjese za posuti po vrhu pa onda raspodjeliti na 2 dijela. Dodati nutellu i pola samljevenih napolitanki i ljesnjaka u puding/puter kremu i ujednaciti kremu.Kremu raspodjeliti na 4 djela.
3.Ganache: Staviti vrhnje da se ugrije pa preliti preko cokolade i ismjesati da se istopi cokolada. Dodati u ganache drugu polovicu napolitanke/ljesnjak smjesu i izmjesati.
Skuhajte crnu kafu i izlijte u zdjelu.
4.Prvu koru premazati s kafom pa staviti prvi dio kreme od pudinga.
5.Staviti drugu koru pa premazati sa kafom, zatim ganache kremom i onda preko 2 djelom puding kreme i staviti koru preko. Uraditi isto i sa 3 korom, premazati kafom, ganache kremom, pa kremom od pudinga i preklopiti 4 korom.
6.Svu madaricu preci sa ostatkom kremom tj. cetvrtim djelom. Ostaviti u frizider preko noci.
7.Sutradan istopiti 100 g cokolade s kasikom ulja i preliti preko madarice.Posuti sa one dvije kasike smjese od samljevenih ljesnjaka i napolitanke. Vratite u frizider da se cokolade stegne. Sjeci i posluziti.
Posluživanje
Napomena: Vi mozete dodati i na donju koru ganache kreme prvo pa kremu od pudinga.Ja sam ovako uradila jer sam se bojala da mi nece biti dovoljno ali mi je ipak ostalo jer to je samo tanki sloj kreme.
I jos nesto nama je sve bolja bila sto je duze stajala.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment