Sunday, May 21, 2017

Martin kolač


 Sastojci
Biskvit 1.
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
3 žlice kakao
1 vrećica praška za pecivo


6 žlica tople vode
1 dcl mlijeka

Biskvit 2.
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
4 žlice brašna
5 žlica badema (sjeckanih ili mljevenih)
5 dag otopljenog margarina
1/2 vrećice praška za pecivo
1,5 dcl cedevite ili drugog soka od naranče

Krema
5 žumanjaka
1 vrećica pudinga od vanilije
15 dag šećera
5 dcl mlijeka
5 dcl vrhnja za šlag
1 vrećica želatine fix

Za ukrašavanje
2,5 dcl tučenog slatkog vrhnja

Priprema
1.Biskvit 1:
Žumanjke tući sa šećerom, postepeno dodavati vodu.Lagano umješati brašno prethodno pomješano sa praškom i kakaom.

Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.Peći u plehu 25×30, prethodno obloženom papirom za pečenje. Ohlađen biskvit prerezati i blago poprskati mlijekom.

2.Biskvit 2:
Bjelanjke istući u snijeg, dodati šećer, te lagano umješati ostale sastojke.Peći u istom limu kao i prvi biskvit.Pečeni biskvit natopiti sokom od naranče.

3.Krema:
Žumanjke, puding i šećer izmiksati s malo mlijeka od navedene količine.Preostalo mlijeko staviti kuhati, i u kipuće umješati smjesu od žumanjaka i pudinga.Kuhati par minuta neprestano mješajući.U ohlađenu kremu dodati tučeno slatko vrhnje u koje je dodana želatina fix.
4.Na pladanj slagati:biskvit 1.-polovica kreme-biskvit 2-krema-biskvit 1. Ukrasiti šlagom!
Dobar tek!!

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design