Sunday, May 21, 2017
Štangle sa suvim šljivama i kokosom
Sastojci
1/2 lista većih oblandi
Za tamni deo:
600 gr suvih šljiva
1 dcl vode
125 gr maslaca ili margarina
200 gr čokolade
100 gr mlevena keksa
Svetli sloj:
200 gr šećera
2 dcl vode
125 gr maslaca ili margarina
250 gr kokosa
Preliv od čokolade:
100 gr čokolade
4 kašike ulja
Priprema
1 Suve šljive samleti ili sitno iseckati. U posudu staviti mlevene šljive, 1 dcl vode, 125 gr maslaca i prokuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, pa dodati 200 gr čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 100 gr mlevena keksa ( keksa može i manje, zavisi koliko su šljive suve).
2Ovu masu dok je još topla staviti na 1/2 lista veće oblande. Poravnjati i ostaviti da se hladi.
3Svetli deo: U posudu staviti 200 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati na vatri da se šećer istopi pa dodati 125 gr maslaca da se istopi, pa dodati 250 gr kokosa ( kokos treba da je sitno mleven, kad se seku štanglice lakše se seku i rez je uredan. Ako nije sitno mleven još ga malo samleti u električnoj seckalici)
4Belu masu dok je još topla staviti preko tamne mase.
5Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment