Monday, July 17, 2017

Gratinirani patliđani


Još jedan prekrasan recept sa malancanama, nije uobičajen, ali vjerujte, ništa mu ne treba dodati ni oduzeti.. fino je baš ovako :) Bez mesa !

Sastojci 
2 veća patliđana
200 g feta sira


2 jaja
150 g kravljeg sira ili skute
1 vezica peršina
1 vezica metvice
500 g zrelih rajčica
malo mlijeka
1,5 dl maslinovog ulja
parmezan, papar

Priprema
1.Rajčice na kratko blanširajte i ogulite im kožicu, izvadite sjemenke i narežite na ploške.

2.Patliđane izrežite na tanke ploške, malo posolite i nakon pola sata posušite.

Premažite ih maslinovim uljem i pecite ih na maslinovom ulju sa svake strane (oko 2 minute) dok ne omekšaju.

3.Izmiksajte fetu, sir ili skutu, papar, opran peršin i metvicu. Dodajte izmješana jaja i ako je potrebno mrvicu mlijeka, tek toliko da se smjesa dobro poveže.

4.Svaku plošku patliđana namažite, zavijte u role i složite u vatrostalnu posudu. Gore posložite
rajčice i sve pospite parmezanom (po volji odredite količinu) i popaprite.

5.Zapecite u pećnici na 200°C oko 15 - 25  minuta.

Posluživanje
Nemojte odmah jesti, najbolje je kada jelo stoji otprilike 20-30 minuta. Tek se tada osjeti sva čar okusa ovog božanstvenog jela. Ni u kom slučaju nemojte soliti prije pečenja, nije zabuna što nema soli u receptu., feta je toliko slana da je to dovoljno.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design