Monday, July 17, 2017
Gratinirani patliđani
Još jedan prekrasan recept sa malancanama, nije uobičajen, ali vjerujte, ništa mu ne treba dodati ni oduzeti.. fino je baš ovako :) Bez mesa !
Sastojci
2 veća patliđana
200 g feta sira
2 jaja
150 g kravljeg sira ili skute
1 vezica peršina
1 vezica metvice
500 g zrelih rajčica
malo mlijeka
1,5 dl maslinovog ulja
parmezan, papar
Priprema
1.Rajčice na kratko blanširajte i ogulite im kožicu, izvadite sjemenke i narežite na ploške.
2.Patliđane izrežite na tanke ploške, malo posolite i nakon pola sata posušite.
Premažite ih maslinovim uljem i pecite ih na maslinovom ulju sa svake strane (oko 2 minute) dok ne omekšaju.
3.Izmiksajte fetu, sir ili skutu, papar, opran peršin i metvicu. Dodajte izmješana jaja i ako je potrebno mrvicu mlijeka, tek toliko da se smjesa dobro poveže.
4.Svaku plošku patliđana namažite, zavijte u role i složite u vatrostalnu posudu. Gore posložite
rajčice i sve pospite parmezanom (po volji odredite količinu) i popaprite.
5.Zapecite u pećnici na 200°C oko 15 - 25 minuta.
Posluživanje
Nemojte odmah jesti, najbolje je kada jelo stoji otprilike 20-30 minuta. Tek se tada osjeti sva čar okusa ovog božanstvenog jela. Ni u kom slučaju nemojte soliti prije pečenja, nije zabuna što nema soli u receptu., feta je toliko slana da je to dovoljno.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment