Monday, July 17, 2017

Piletina Kiev

 
Sastojci  
4 kašike omekšalog putera
4 čena pasiranog belog luka


1 kašika sitno seckanog peršuna
1 kašika sitno seckanog oregana ili 1/2 kašičice suvog
4 komada pilećih grudi
po ukusu vegetin papar mix ili običan,sveže mleveni biber i soli
1 kašika dižon senfa
85 g hlebnih mrvica, ja sam koristila od integralnog hleba
2 jajeta
3 kašike rendanog parmezana
4 kriške limuna, za dekoraciju i nekoliko listića peršuna

Priprema
1.Puter ostaviti u posudicu da omekša, dodati sitno seckani peršun i oregano, pasirani beli luk,pobiberiti i posoliti po ukusu i sve dobro sjediniti.

2.Pileće grudi staviti u kesu i istući da vam bude tanko i podjednake debljine i svaki komad sa unutrašnje strane premazati sa malo dižon senfa, ako imate vegetu papar mix povegetiti sa obe strane, ako nemate možete staviti običnu vegetu sa malo bibera.


3.Na svaki komad piletine staviti po kašiku putera sa začinima  i uviti sa svih strana. Pričvrstiti čačkalicama da vam fil ne iscuri.

4.Prvo zamočiti u umućena jaja pa u prezle, koje ste pomešali sa rendanim parmezanom.Staviti sva 4komada na tanjir i ostaviti u frižider oko pola sata da odstoji. Kada ih izvadite ponovo ih umočiti u jaja i na kraju ponovo u prezle.

5.U originalnom receptu kaže da se piletina prži, ja sam moju samo malo propržila i onda je stavila u rernu i pekla oko 30 minuta

6.Poslužiti sa pečenim krompirićima i povrćem kuvanim na pari. Ja sam moju piletinu poslužila sa složencem od  tikvica i plavog patlidžana

7.Prijatno!!!

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design