Monday, July 17, 2017
Krem sir kiflice
Sastojci
1 kg. brasno
1 zlica suhi kvasac
1 zlica secer
2 kasicice sol
100 ml. uje
250 ml. mlako mleko
250 ml. mlaka mineralna voda
2 kom. jaje (1 jaje + 1 bjelanac)
I jos
200 gr. krem sir
1 kom. zutanjka
margarin
susam
Priprema
1.razmutite kvacas u malo mlako mleko sa zlicu secer i zlicu brasno i ostavite da nadodje
2.Brasno promesajte sa solom, pa dodajte nadosli kvasac i sve ostale sastojke i zamesite glatko testo..
Premazite ga uljem, prekrite i ostavite da nadodje..Kad nadodje ljepo ga pritisnite i ostavite da opet nadodje
3.Kidajte loptice velicine breskve rasukajte, zasecite nozom na 5 mesta ali ne do kraja, stavite komad krem sira i zarolajte
4.Poredite pripremjene kiflice na pouljen pleh ,premazite ih umucenom zutanjkom, pospite susam i stavite kockicu margarina i ostavite da nadodje
5.Pecite na 180 stupnjeva dok porumene
6.Dobar tek
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment