Saturday, May 20, 2017

Lahanalı Kolay Börek/turski burek od mesa i kupusa


Valjda nisam dosadila s burecima i inim receptima .Jedan jako ali jako fini burek od kupusa ,mesa i mrkve fino zacinjen i drugacije slagan.Mozete ga servirati kao dorucak ,glavno jelo uz jogurt za rucak ili veceru .                                              

Sastojci  
Tijesto:
7-10 gotovih listova jufke/hvala cure
50ml maslinovog ulja

Nadjev:
250g mljevene junetine
200g ribanog kupusa/sitno narezanog


1 veća mrkva
2 srednja luka
2žlice nasjeckanog svjezeg peršina
1žličica soli
1žličica papra
1žličica mljevene paprike
1žličica kumina

Preljev:
2 jaja
300ml mlijeka
50ml ulja
100g ribanog sira
1paketić praška za pecivo
prstohvat soli

Priprema
1.Nadjev;
Nasjeckajte sitno luk,kupus i naribajte mrkvu.
U tavu stavite maslinovo ulje pa na njemu prvo izdinstajte luk da uvene i dobije laganu zlatnu boju.
Dodajte mljeveno meso pa nastavite dinstati da meso promijeni boju.Kad je meso prodinstano dodajte kupus i mrkvu.Nasavite jos par minuta dinstati da sve uvene i poveze se.
Posolite ,poaprite ,dodajte kumin,mljevenu papriku i sitno nasjeckani persin.


Sve dobro promijesajte ,maknite s vatre ,isprobajte ako vam odgovara slanost i zacini ostavite da se malo ohladi.
 
2.Pripremite kalup/slaganje bureka:
Okrugli kalup za torte 28 cm.premazite lagano uljem pa stavite papir za pecenje.
Uzmite dvije jufke ,premazite i njih lagano uljem preklopite pa ih zajedno zguzvajte na dno kalupa.
Uzmite slijedecu jufku ,rasirite je,premazite uljem pa na nju stavite malo nadjeva ( 2 žlice ,ja prije nego pocmem podijelim nadjev tak ada u svaku jufku dode isto nadjeva))kao na slici ,zarolajte i narezite(ja na 10 kom).Narezane krugove okrenite okomito pa u krug slazite u kalupu.Ponavlajte postupak dok ne potrosite nadjev.

3.Preljev:
U posudicu stavite jaja ,mlijeko ,ulje,prstohvat soli,naribani sir i prasak za pecivo izradite sve vilicom ili pjenjacom da se sve poveze.Prelijte burek u kalupu.

4.Stavite burek peci u zagrijanu pecnicu na 180C /dok ne dobije finu boju/nekih 20 min.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design