Monday, May 29, 2017
Krafne
Sastojci
1,20 kg brašna za dizana tijesta
1,5 kvasac- 60 g
½ dl ruma
200 g šećera
1,5 dl ulja
3 jaja
2 žumanjka
1 vanilin šećer
prstohvat soli
oko 6 dl mlijeka
ulje za prženje
Priprema
1.U 2 dl toplog mlijeka umiješati izdrobljeni kvasac i žlicu šećera. Ostaviti na toplom oko 10 min. Sve sastojke pomiješati s kvascem te mikserom ili ručno umijesiti tijesto. Tijesto pokriti i ostaviti na toplom mjestu (bez propuha) dok mu se ne udvostruči volumen (oko jedan sat). Na radnoj površini posutoj brašnom razviti tijesto debljine oko 2 cm te kružnim rezačem ili čašom rezati krafne. Krafne slagati na čisti kuhinjski stolnjak, pokriti i ostaviti stajati oko 15 min.
2.U dubljoj posudi zagrijati veću količinu ulja kako bi krafne mogle ,,plivati,,. Krafne stavljati peći tako da na ulje prvo ide strana koja je bila okrenuta prema gore. Poklopiti i peći na srednjoj temperaturi. Ukoliko je temperatura preslaba krafne će upiti puno ulja, ako je vatra prejaka, krafne će unutra ostati nepečene. Nakon nekoliko minuta (2-3) krafne okrenuti i nastaviti ih peći bez poklopca.
Pečene krafne staviti na papirnate ručnike da upiju višak masnoće.
3.Krafne možete puniti marmeladom ili čokoladnim kremom pomoću vrećice za ukrašavanje i nastavka za punjenje. Mjera je dovoljna za 50 krafni, po potrebi, prepoloviti količinu sastojaka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment