Saturday, May 27, 2017
Paprike punjene sa siromPaprike punjene sa sirom
Moj prastari recept koji stalno prenosim i pišem, pa sam ga odlučila objaviti, nadam se da će i vama biti fin i uspješan kao i meni i mojima ., A zaista , ova kombinacija pečenih paprika i sira je neodoljiva….
Sastojci
Paprike
1 kg paprika babura može i crvenih roga
20 dkg feta sira (ovčjeg)
20 dkg svježeg kravljeg sira
1 glavica kapule
par dkg pršuta ili buđole
oko 500 ml bešamela
par dkg parmezana
1 režanj češnjaka
1 jaje (po želji u bešamel)
Priprema
1.Oprati paprike, raspoloviti ih i očistiti od koštica i peteljčica.
2.Nauljiti pleh , poslagati polovice paprika i staviti peći u pećnicu na 200. stupnjeva.
3.U međuvremenu ,narezati kapulu i popržiti na masl. ulju ,zajedno s narezanom buđolom ili pršutom
4, Pomiješati feta sir s kravljim, vilicom .
5.Skuhati bešamel: na grudici maslaca popržiti žlicu brašna i odmah zaliti s hladnim mlijekom, brzo miješati da ne nastanu grudice, dodati lovorov list i na kraju svježe mljeveni bijeli papar ( da umak ostane svijetao).Ne soliti jer je sir slan, može se dodati malo muškatnog oraščića ako volite.
Ako hoćete , možete u bešamel sada umiješati i 1 jaje .
6.Izvaditi paprike i složiti u svaku polovicu najprije kapulu, zatim mješavinu sira i na kraju preliti s bešamelom.Na kraju sve posipati s parmezanom i staviti peći još 20 min.
7.Ohladiti, i može se poslužiti toplo ali i slijedeći dan kao hladno predjelo jer se tada i okusi prožmu i jače osjete.
Servirati uz salatu i na prepečenom kruhu.
Posluživanje
Postoje i razne varijacije na temu ovisno o sadržaju vašeg frižidera , može se naribati i emental po vrhu, dimljeni sir ili raditi samo s svježim sirom za one koji ne vole slano.Za vegetarijance izostaviti pršut kojeg se i onako dodaje u vrlo maloj količini.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment