Friday, May 19, 2017
Zarolani nadjeveni omlet
Omlet rolat nadjeven šunkom i rajčicom, divan lagani ručak ili večera a dakako za radine ljude i malo jači doručak
Sastojci
4 jaja
2 žlice krušnih mrvica
50ml vrhnja za kuhanje
1žlica maslinovog ulja
Ostalo:
1 rajčica
1žličica senfa cijelog zrna ili podravkina rustika
2 mlada luka
60g šunke,pršuta, salame,kuhanog mesa što god volite /vegetarijanci mogu staviti dimljeni sir/tofu
70g sira/mozarrella/lako topljiv
malo soli
5-6listova svježeg bosiljka
Priprema
1.Stavite u zdjelu jaja, sol, papar i vrhnje pa sve fino izradite metlicom da se poveže.Odložite do korištenja,Zagrijete ulje u tavi /fino neka vam ulje raspoređene po cijelom dnu tave/prelijete svu smjesu za palačinke/naravno da će vam za to trebati malo veća tava/rasporedite po tavi.
Pecite sa obje strane dok se fino omlet ne zapeče, sa jedne strane omlet stavite naribani sir.
Izvadite omlet ostavite da se lagano ohladi i sir do kraja otopi.
2.Narežite rajčicu i mladi luk na kockice, narežite šunku na kockice.Na jednom dijelu omlet namažete senf, dodate svu količinu nasjeckane rajčice sa mladim lukom, šunku, nasjeckani bosiljak.Zarolate u omlet.Narežite na debele šnite. Servirate toplo ili hladno uz salatu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment