Friday, May 26, 2017
Slastičarska krema s bijelom čokoladom
Sastojci
(za otprilike 600 g kreme)
250 ml punomasnog mlijeka
1/4 mahune vanilije
2 žumanjka
50 g šećera
15 g brašna
200 g kvalitetne bijele čokolade
Priprema
1.Stavite mlijeko u manji lonac. Dodajte mu sastrugane sjemenke vanilije i praznu mahunu. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok mlijeko ne zakuha. Maknite s vatre, poklopite i ostavite da miruje pola sata.
2.Bijelu čokoladu nasjeckajte i istopite u mikrovalnoj ili na pari.
3.Stavite u zdjelu žumanjke i šećer i dobro izmiješajte ručnom pjenjačom. Umiješajte brašno. Ulijte u tankom mlazu sad već mlačno mlijeko iz kojeg ste izvadili mahunu vanilije - dok sipate mlijeko istovremeno miješajte žumanjke pjenjačom.
4.Vratite sve u lonac i na sasvim laganoj vatri kuhajte neprestano miješajući dok se smjesa ne zgusne.
Maknite s vatre i umiješajte otopljenu bijelu čokoladu. Izmiješajte dobro pjenjačom da se sjedine.
Istresite smjesu odmah u široku zdjelu i pokrijte prozirnom folijom tako da folija prione na površinu kreme (na ovaj način se neće stvoriti kožica na površini). Kremu ohladite i spremite u hladnjak do upotrebe.
5. Kremu možete upotrijebiti ovako kako je pripremljena ili je "razblažiti" umućenim slatkim vrhnjem - ja dodam otprilike 150-200 ml vrhnja umućenom u čvrst šlag.
6. Čuvanje: Ovako pripremljena krema može stajati u hladnjaku najviše 4 dana, u hermetički zatvorenoj posudi ili pokrivena prozirnom folijom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment