Sastojci:
Podloga:
- 36 Oreo keksica ili bilo kojih drugih cokoladnih sendvic keksica
- 6 zlica otopljenog maslaca
Pjenica od sira:
- 350 g krem sira
- 100 g secera u prahu
- 2 zlice mlijeka
- 200 ml Slatkog vrhnja
- 800 g nasjeckanih jagoda
- 150 g sećera ( kristal)
- 3 zlice zelatinine
- 6 zlica hladne vode
- 2 Pudinga vanilin
- 800 ml mlijeka
- 100 g sećera ( kristal)
- 200 g cokolade za kuhanje
- 200 ml Slatkog vrhnja
- Slag
- 500 ml Slatkog vrhnja
- 2 zlice sećera ( kristal)
- 1 Vanilin šećer
- 4 samljevena Oreo keksica
1.
Najprije skuhaj puding i nadjev od jagoda . Za puding pristavi 2/3 mlijeka da uskuha , a u ostatku mlijeka izmijesaj puding sa secerom , pa uspi u kipuce mlijeko . Kuhaj mijesajuci dok se sve ne zgusne . Skini sa vatre i ohladi . U posebnoj posudi skuhaj nasjeckane jagode sa secerom i 100 ml vode , kada voce omeksa skini sa vatre . U vodi otopi zelatinu i kada nabubri umjesaj je u skuhane jagode . Sve ohladi .
2.
Dok se nadjevi hlade napravi podlogu . Keksice stavi u multipraktik i samelji sto finije , pa dodaj otopljeni maslac i dobro izmijesaj . Dobivene mrvice utisni u kalup velicine 23x33 cm . Sve prebaci u hladnjak i pusti neka se podloga dobro ohladi i stisne .
3.
U medjuvremenu izmuti pjenicu od sira . U zdjeli za mijesanje pjenasto izmuti krem sir i secer , pa umuti mlijeko . U posebnoj zdjeli izmuti slatko vrhnje , pa dobiveni slag spatulom umijesaj u izmijesani sir . Ostavi sa strane do upotrebe .
4.
Za Ganache u zdjelicu stavi narezanu cokoladu , pa je prelij uskuhalim slatkim vrhnjem . Neka tako stane 5-6 min , pa tek onda sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu . Pusti da se prohladi . U posebnoj zdjeli izmuti slag tako sto ces sve sastojke pomijesati i istuci u pjenicu , cuvaj u hladnjaku do upotrebe .
5.
Sada kada su svi slojevi kolaca gotovi , vrijeme je za dovrsavanje i slaganje . Na rashladjenu podlogu ravnomjerno nanesi pjenicu od sira , preko nje premazi nadjev od jagoda . Stavi u frizer na 30 min da se dobro stisne . Preko ohladjenih jagoda premazi nadjev od pudinga , premazi ohladjenim ganachom i stavi u hladnjak na 10 min . Preko Ganacha premazi tuceno slatko vrhnje , poravnaj i pospi sa mljevenim cokoladnim keksicima .
6.
Gotovi kolac spremi u hladnjak da se dobro ohladi i da se nadjevi lijepo stisnu najbolje preko noci ili cijelih 24 sata . Rasladjeni kolac izvadi iz kalupa i narezi na kocke , pravokutnike ili trokute , te serviraj uz salicu dobre kave ili caja .
0 comments:
Post a Comment