Saturday, May 27, 2017
Zarolana blitva
Svaki dan pitam svoje ukućane,šta žele za ručak..Oni kažu;"svejedno,šta skuhaš!" A sin mi odgovori:"iznenadi me!" Eto,ja ih tako odlučila iznenaditi…nadam se da sam i Vas!...-:)))
Sastojci
Mesni dodatak
3 kom pilećih prsa
2-3 žličice vegete
Povrtni dodatak
300 gr očišćene i prokuhane blitve(već pripremljene iz zamrzivača)
100 gr narezane mrkvice
100 gr mahuna(zamrznuta)
100 gr graška(zamrznutog)
2 žlice maslinovog ulja
I još malo povrća
4 srednja krompira
2 žlice maslaca
2 žličice vegete
i još
malo aluminijske folije
Priprema
1.Pileće meso narezati vodoravno na dvije tanke šnicle.
2.Narezano meso posuti sa vegetom sa obje strane.
3.Posložiti dva do tri lista blitve na meso i zarolati, te zamotati u alu-foliju, i tako dok ne potošite sve meso.
4.Ostatak blitve narezati, kao i sve povrće, te staviti na laganu vatru da se dinsta na maslinovom ulju oko 20-ak minuta
5.Piletinu u foliji staviti kuhati u lonac sa vodom oko 10-ak min.
6.U međuvremenu skuhati očišćeni krompir narezan na kolutove.
7.Izvaditi piletinu iz folije i zapeći posebno na tavi, sa malo maslinovog ulja.Kada je gotovo, staviti u povrće i još 5 minuta dinstati da se povežu okusi.
8.Kada se krompir skuhao, procijediti ga i preliti sa otopljenim maslacem koji smo promiješali sa vegetom.
9.Lijepo servirati i Dobar tek!
Posluživanje
Kako sam to jutro spekla prefina peciva
poslužila sam ih uz ručak, a moji su bili oduševljeni, a sin iznenađen!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment