Saturday, July 29, 2017

PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO.. MORATE IH PROBATI!


Sastojci
    oko 1kg brasna
    1,5 kocka Kvasca (svježeg)
    2,5kasicice soli


    1 kasicica secera
    200ml tople vode
    200ml toplog mleka
    250ml ulje
    2 kom. jaja
    1 jaje + malo ulja za premazivanje
    Ako stavljate fil smanjite kolicine soli na 2kasicice
    Malo margarina za premazivanje kiflica skoro na samom kraju

Priprema:
U vangli stavimo mleko i vodu i rastvorimo kvasac. Dodamo so, secer, ulje i jaja, promesamo i dodavajuci brasno umesimo testo. Ostavimo ga da nadoge, prekriveno pacetom. Ja ga stavljam u rerni na 50stepeni i onda brze nadoge. Nadoslo testo razmesimo i podelimo ga na male loptice, velicine veceg oraha.

Po zelji mozete napraviti vece loptice. Svaku lopticu rasucemo i zasecemo je 5-6 ali ne do kraja, kao na slici. Lagano zarolamo koricu, pocevsi od ne secenog kraja, i dibijemo valjak u formi gusenise. Ovo uradimo sa sve loptice koje stavljamo u pleh sa pek papirom. Ostavimo ih da nadogu. Nadosle kiflice premazemo umucenim jajetom sa malo ulja. Pecemo ih na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju, oko 30-40min. Pred sam kraj kiflice nabrzinu premazemo margarinom i vratimo ih u pecnici jos 4-5 min.

Posluživanje:
Mozete ih posluziti sa svemu sto vam je po volji!
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design