Saturday, July 29, 2017
PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO.. MORATE IH PROBATI!
Sastojci
oko 1kg brasna
1,5 kocka Kvasca (svježeg)
2,5kasicice soli
1 kasicica secera
200ml tople vode
200ml toplog mleka
250ml ulje
2 kom. jaja
1 jaje + malo ulja za premazivanje
Ako stavljate fil smanjite kolicine soli na 2kasicice
Malo margarina za premazivanje kiflica skoro na samom kraju
Priprema:
U vangli stavimo mleko i vodu i rastvorimo kvasac. Dodamo so, secer, ulje i jaja, promesamo i dodavajuci brasno umesimo testo. Ostavimo ga da nadoge, prekriveno pacetom. Ja ga stavljam u rerni na 50stepeni i onda brze nadoge. Nadoslo testo razmesimo i podelimo ga na male loptice, velicine veceg oraha.
Po zelji mozete napraviti vece loptice. Svaku lopticu rasucemo i zasecemo je 5-6 ali ne do kraja, kao na slici. Lagano zarolamo koricu, pocevsi od ne secenog kraja, i dibijemo valjak u formi gusenise. Ovo uradimo sa sve loptice koje stavljamo u pleh sa pek papirom. Ostavimo ih da nadogu. Nadosle kiflice premazemo umucenim jajetom sa malo ulja. Pecemo ih na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju, oko 30-40min. Pred sam kraj kiflice nabrzinu premazemo margarinom i vratimo ih u pecnici jos 4-5 min.
Posluživanje:
Mozete ih posluziti sa svemu sto vam je po volji!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment