Friday, August 4, 2017

Ledeni desert s višnjama


Sastojci:
Biskvit:
  • 5 jaja
  • 5 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1/2 praška za pecivo
Fil s višnjama:
  • 2 kompota od višanja
  • 10 žlica šećera
  • 13 žlica griza
  • 1 vanilin šećer
  • 0,5 l soka od višanja


Vanilin krema:
  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 8 žlica šećera
  • 3/4 margarina
Ukrašavanje:
  • 2 šlaga iz vrećice
Priprema:
1.
Biskvit:
bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Od bjelanjaka izmiješati snijeg. Žumanjke miksati sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na masnom papiru 15 minuta na 200°C. Ohlađeni biskvit maknuti s papira i staviti ga nazad u veliku tepsiju u kojoj smo ga pekli. Biskvit kistom premazati s malo mlijeka i vanilin arome.
2.
Višnje iz 2 staklenke ocijediti od soka kompota. Izmjeriti količinu soka, dodati još soka od višanja iz tetrapaka da se dobije ukupno litra soka.


3.
Sok staviti u posudu za kuhanje, dodati šećer, vanilin šećer i griz te kuhati dok se ne zgusne. Dodati višnje iz kompota i preliti preko biskvita.
4.
Odvojiti dio mlijeka od 1 l pa izmiješati 3 pudinga od vanilije. Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom. Skuhati pudinge. U ohlađeno dodati margarin. Premazati preko ohlađenog kolača.
5.
Izmiksati 2 praška za šlag prema uputama s vrećice i špricom ukrasiti kolač. Dobro ohladiti!

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design