Sastojci:
Biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kompota od višanja
- 10 žlica šećera
- 13 žlica griza
- 1 vanilin šećer
- 0,5 l soka od višanja
Vanilin krema:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 8 žlica šećera
- 3/4 margarina
- 2 šlaga iz vrećice
1.
Biskvit:
bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Od bjelanjaka izmiješati snijeg. Žumanjke miksati sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na masnom papiru 15 minuta na 200°C. Ohlađeni biskvit maknuti s papira i staviti ga nazad u veliku tepsiju u kojoj smo ga pekli. Biskvit kistom premazati s malo mlijeka i vanilin arome.
2.
Višnje iz 2 staklenke ocijediti od soka kompota. Izmjeriti količinu soka, dodati još soka od višanja iz tetrapaka da se dobije ukupno litra soka.
3.
Sok staviti u posudu za kuhanje, dodati šećer, vanilin šećer i griz te kuhati dok se ne zgusne. Dodati višnje iz kompota i preliti preko biskvita.
4.
Odvojiti dio mlijeka od 1 l pa izmiješati 3 pudinga od vanilije. Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom. Skuhati pudinge. U ohlađeno dodati margarin. Premazati preko ohlađenog kolača.
5.
Izmiksati 2 praška za šlag prema uputama s vrećice i špricom ukrasiti kolač. Dobro ohladiti!
0 comments:
Post a Comment