Tuesday, August 8, 2017

Čokoladna-rafaello torta


Sastojci:
biskvit;
  • 13 dag margarina
  • 30 dag šećera
  • 3 jaja
  • 120 ml mlijeka
  • 16 dag brašna
  • 6 dag kakaoa
  • 1 m.ž sode bikarbone
  • 1 m.ž praška za pecivo
  • prstohvat soli



tamna krema;
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 2,5 dcl slatkoga vrhnja
  • 1 vrećica instant pudinga s okusom čokolade(galeta...)
bijela krema;
  • 2,5 dcl slatkoga vrhnja
  • 2-3(po 18 dag) jogurta od kokosa
  • 1 instant želatina
ukras;
  • 1 kutija rafaello kuglica
  • oko 5 dag kokosa
  • 15-20 dag čokolade za kuhanje
  • 2-3 v.ž ulja
Priprema:
1.
Izmiksamo margarin sa šećerom,dodamo jedno po jedno jaje,brašno,kakao,mlijeko,sodu,sol i prašak za pecivo.Ispečemo biskvit u okruglome kalupu za torte promjera 24 cm-na 180 stupnjeva oko 40-tak minuta.Kad se ohladi ga prerezati na pola.
2.
Za tamnu kremu u visoku posudu ulijemo pola mlijeka i pola slatkoga vrhnja(svakoga po 2,5 dcl)i dodamo instant puding te izmiksamo da dobijemu čvrstu čokoladnu šlag kremu.U drugoj posudi izmiksamo slatko vrhnje i dodamo jogurte s okusom kokosa i instant želatinu.


3.
Na dno kalupa stavimo prvu koru od biskvita,pola bijele kreme,prekrijemo s pola tamne kreme.Prekrijemo drugom polovicom biskvita i opet stavimo tamnu i bijelu kremu(može u slojevima ,ili žlicu jedne pa druge kreme).Ostaviti da se stvrdne.
4.
Nakon par sati,ili drugi dan-skinete kalup.Čokoladu s uljem otopite na pari i njome ukrasite tortu.Posipate kokosovim brašnom i ukrasite rafaello kuglicama.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design