Sastojci:
Kora:
- 25 dkg brašna
- 8 dkg šećera
- 10 dkg margarina
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1/2 žlice vrhnja
- limunova korica
Krema:
- 3 žumanjka
- 10 dkg šećer
- 1 vanili šećer
- 1 puding od vanilije
- 50 dkg svježeg kravljeg sira
- 1/2 l mlijeka
- ekstrakt od vanilije (nekoliko kapi)
- 4 bjelanjka
- 10 dkg šećera
- čokolada za kuhanje
1.
U dublju posudu stavite brašno, prašak za pecivo, vanili šećer i šećer te dodajte na listiće narezan margarin. Rukom margarin utrljajte u brašno tako da dobijte suhe mrvice. Zatim dodajte jaje, limunovu koricu i vrhnje pa zamjesite tijesto oblikujte u loptu i stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.
2.
Mikserom odbro izradite žumanjke, šećer, vanili šećer i ekstrakt pa dodajte sir i miksajte dok ne dobijete žitku jednoličnu masu.
Posebno sa strane izradite puding sa mlijekom, i dodajte ostatku kreme pa nastavite miksati dok se sve dobro ne sjedini.
3.
Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte na veličinu lima i prebacite ga u lim koji ste prethodno namazali margarinom i posipali brašnom. Na tijesto izlijte kremu i stavite peći na 180°C 40-45min.
Kora mora biti ispećena a krema mora prijeći iz tekućeg u kruto stanje. Kad se je kolač pečen krema tre biti ako ohlađeni puding.
4.
Za glazuru čvrsto izradite bjelanjke i šećer. Čim se kolač ispeče premažite ga s galzurom i vratite ga u pečnicu na istu temperaturu da se bjelanjci posuše (5minuta na 180°).
Posluživanje:
Na ohlađeni kolač naribajte čokoladu za kuhanje. :)
0 comments:
Post a Comment