Thursday, August 10, 2017

Krempita sa sirom


Sastojci:
Kora:
  • 25 dkg brašna
  • 8 dkg šećera
  • 10 dkg margarina
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 žlice vrhnja
  • limunova korica



Krema:
  • 3 žumanjka
  • 10 dkg šećer
  • 1 vanili šećer
  • 1 puding od vanilije
  • 50 dkg svježeg kravljeg sira
  • 1/2 l mlijeka
  • ekstrakt od vanilije (nekoliko kapi)
Glazura:
  • 4 bjelanjka
  • 10 dkg šećera
  • čokolada za kuhanje
Priprema:
1.
U dublju posudu stavite brašno, prašak za pecivo, vanili šećer i šećer te dodajte na listiće narezan margarin. Rukom margarin utrljajte u brašno tako da dobijte suhe mrvice. Zatim dodajte jaje, limunovu koricu i vrhnje pa zamjesite tijesto oblikujte u loptu i stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.
2.
Mikserom odbro izradite žumanjke, šećer, vanili šećer i ekstrakt pa dodajte sir i miksajte dok ne dobijete žitku jednoličnu masu.


Posebno sa strane izradite puding sa mlijekom, i dodajte ostatku kreme pa nastavite miksati dok se sve dobro ne sjedini.
3.
Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte na veličinu lima i prebacite ga u lim koji ste prethodno namazali margarinom i posipali brašnom. Na tijesto izlijte kremu i stavite peći na 180°C 40-45min.
Kora mora biti ispećena a krema mora prijeći iz tekućeg u kruto stanje. Kad se je kolač pečen krema tre biti ako ohlađeni puding.
4.
Za glazuru čvrsto izradite bjelanjke i šećer. Čim se kolač ispeče premažite ga s galzurom i vratite ga u pečnicu na istu temperaturu da se bjelanjci posuše (5minuta na 180°).

Posluživanje:
Na ohlađeni kolač naribajte čokoladu za kuhanje. :)


0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design