Sastojci:
Kora:
- 6 kom. belancat
- 10 zlica secer
- 1 kom. prasak za pecivo
- 1 zlica gorog kakaa
- 5 zlica nesquika praha
- 3 zlice brasna
Krema 1:
- 700ml. mleko
- 1 paketic puding od vanile
- 3 zlice skrobnog brasna
- 1 zlicica paste vanile ili aroma vanile
- 6 kom. zumancat
- 200gr. secer
- 200ml. vrhnje za slag
- 300ml. vrhnje za slag
- 5 zlica secer
- 5-6 zlica nesquika praha
1.
U odgovarajucu posudu stavite belanke.
Umutite u cvrst sneg.
Dodajte secer i miksati dok se secer otopi.
Sad dodajte prosijano brasno,pecivo,kakao i nesquik.
Lagano zlicom promesajte,dok se masa sajedini.
Nemojte mjesat brzim pokretima da ne bi vam splahnuo bijelanjak
2.
Stavite smesu u tepsiju promjera 25x35 oblozena pek papirom.
Peci u zagrejanu pecnicu 20-25 min.na 200 stepeni.
Proveriti cackalicom dali je kora pecena.
Ostavite da se ohldi,potom skinite pek papir.
3.
U serpu na vatri stavite skoro celo mleko i dodajte secer da se topi.
U ostalo mleko,stavite zumanjcat,puding,skrobno brasno i vanilu (ja sam kolistila aromu).
Promesajte masu da nema grudvica.
Cim mleko na vatri provri,maknite sa vatre,te polagano dodavajte mleko sa pudingom u tankom mlazu stalno mesajuci.
Kad utrosite mleko,vratiti serpu na sporet i produziti kuhati dok se masa zgusne.
Cim dobije potrebnu gustinu,maknite sa sporeta,obloziti prozirnom folijom kako ne bi vam se stvorila kozica na vrhu pudinga i ostavite da se ohladi.
Vrhnje za slag umutite u svrst sneg.
Potom slag spojiti sa ohladzenim pudingom te izmiksajte dok se masa sajedini.
4.
U 300gr.vrhnju za slag dodajte secer,te umutiti u cvrst sneg.
5.
Spajati kolac.
Na ohladzenu koru stavite kremu od vanile.Zagladiti povrsinu pa dodati slag.Ponovo zagladiti te obilato pospite nesquikom.
Ostavite u hladnjak najmanje 5 saata ili najbolje preko noci da se dobro stegne.
6.
Secite na kocke te uzivajte.
Posluživanje:
Savrsen je.
0 comments:
Post a Comment