Sastojci:
Kore:
- 700g brasna tip 400
- 200g secera u prahu
- 60g margarina,maslaca
- 2dl mleka
- 2 jaja
- 2 vanil secera
- 1 prasak za pecivo
I Fil:
- 500g jagoda, moze smrznute
- 1l vode
- 4 pudinga od jagoda
- 200g secera
- 500ml mleka
- 150g secera
- 6 kasika gustina
- 100g bele cokolade
- 200g margarina ili maslaca
1.
Kora: Umesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti na cetri dela.Svaku koru razviti i posebno peci na izvrnutom plehu, peci toliko da ostane bela.
2.
I Fil: Jagode izblendirati, dodati vise od pola vode i secer, staviti da se kuva do vrenja, ostatak vode pomesati sa pudingom od jagoda i zakuvati.Ostaviti da se dobro ohladi.
3.
II Fil: Drugi fil skuvati kao puding, na kraju dodati belu cokoladu, ohladiti i umutiti margarin.
4.
Oba fila podeliti na dva dela.Filovati, kora,fil od jagode, kora, beli fil,kora,fil od jagode, kora, beli fil, odgore narendati belu cokoladu kao dekoraciju.Pleh na kome pecem kore je 40x30cm.
0 comments:
Post a Comment