Wednesday, July 19, 2017

Dulce de leche mađarica


Sastojci:
Tijesto:
  • 360 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 25 g svinjske masti
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 90 g kiselog vrhnja
  • 1/2 Praška za pecivo 



Fil:
  • 200 g petite beure keksa
  • 100 g oraha
  • 120 ml vode
  • 80 g maslaca
  • 2 Vanilin šećera 
  • 30 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 250 g dulce de leche
  • ribana korica naranče
Čokoladna glazura:
  • 60 g tamne čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag mliječno 31%
Priprema:
1.
Za kore miksati maslac sobne temperature i svinjsku mast i šećer dok ne postane kremast.
Dodavati polako razmučeno jaje uz stalno miksanje.
Zatim dodati ostale sastojke povezati mikserom sa spiralnim metlicama i preseliti u hladnjak na hlađenje oko 1 sat.
Zamotati tijesto u plastificiranu foliju.
Odstajalo tijesto podijeliti na 4 dijela i razvaljati 4 tanke kore na pek papiru vam je najlakše raditi.


Ostaviti ih u hladnjaku prije pečenja dok se peć ne zagrije.
Peći na 170C-10 min.
2.
Za fil sameljite kekse i orahe.
Na vatru stavite vodu,maslac i šećer.
Kuhati lagano dok se maslac ne otopi.
Dodati vruće u mljevene orahe i kekse.
Povezati smjesu.
Naribati u to koricu naranče i dodati dulce de leche koji napravite dan prije.
Povežite i premažite kore.
Stavite u hladnjak pod teretom do bar 1 dan pa premažite čokoladnom glazurom.
Mađarica je bolja kad malo odstoji i kore omekšaju.
Tu je recept za dulce de leche.
Ja sam napravila malu izmjenu pa sam dodala dva limun šećera i preukusan je i paše ovoj kremi .

Rezultat slika za Dulce de leche mađarica
Rezultat slika za Dulce de leche mađarica

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design