Wednesday, July 19, 2017

Jesenska torta sa pireom od buce i krusaka


Sastojci:
Podloga:
  • 120 g Glatkog brašna 120 g maslaca sobne temperature
  • 80 g nasjeckanih oraha
  • 1 Vanilin šećer 
  • prstohvat soli



Nadjev od sira:
  • 300 g krem sira sobne temperature
  • 100 g secera u prahu
  • 200 ml Slatkog vrhnja 
  • 1 Vanilin šećer 
Nadjev od buce i krusaka:
  • 300 g ociscene i narezane buce
  • 300 g ociscenih i narezanih krusaka
  • 100 g sećera ( kristal)
  • 1 Puding vanilija 
  • 400 ml mlijeka
  • 1/4 zlicice Cimeta mljevenog
  • 200 ml Slatkog vrhnja
Slag:
  • 500 ml Slatkog vrhnja 
  • 2 zlice secera u prahu
  • 1 Vanilin šećer 
  • Dorada
  • sjeckani orasi
  • karamel umak
Priprema:
1.
Za podlogu sve sastojke izmijesaj kao za prhko tijesto . Tijesto utisni u dno kalupa promjera 25 cm , nabockaj ga vilicom i peci u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva oko 15 min . Pecenu podlogu potpuno ohladi u kalupu . Ostavi sa strane do upotrebe .
2.
U medjuvremenu kruske i bucu ispeci i stapnim mikserom samelji u pire . 2/3 mlijeka uskuhaj , a u ostatku izmuti prasak za puding i secer . Dodaj vrelom mlijeku i skuhaj puding . U gotovi puding umijesaj pire od buce i krusaka i potpuno ohladi . Slatko vrhnje izmuti u slag i spatulom ga umijesaj u hladnu kremu . Ostavi sa strane do upotrebe . Za nadjev od sira pjenasto izmiksaj sir , secer i vaniliju . Na kraju dodaj slatko vrhnje i muti dok ne dobijes finu pjenicu .


3.
Slatko vrhnje izmuti u slag skupa sa secerom i vanilijom . Cuvaj u hladnjaku do upotrebe . Preko podloge nanesi nadjev od sira i poravnaj . Preko premazi nadjev od buce i krusaka i poravnaj i na kraju nanesi 1/2 istucenog slaga . Sve stavi u hladnjak da se dobro rashladi i stisne . Ostatk slaga prekrij folijom i cuvaj u
hladnjaku do upotrebe .
4.
Rashladjenu tortu izvadi iz kalupa i stranice premazi sa ostatkom sacuvanog slaga . Povrsinu torte pospi sa sjeckanim orasima i isaraj sa karamel umakom . Uz rubove torte mozes staviti dekoracije po zelji ili ostaviti kako je . Recept za Tuile listice mozete naci ovdje .

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design